Film

Respektowanie reguł i zachowanie sekretów dawnych mistrzów – pracowników Bürgerlieche Brauerei Tichau / Browaru Obywatelskiego to zasady, które rządzą warzeniem jasnego i ciemnego Tichauera.

Dolne fermentowanie w otwartych kadziach wpływa na walory smakowe i zapachowe. Dzięki bezstresowej pracy drożdży, które swobodnie łączą się z tlenem, otrzymujemy klasyczny smak i aromat piwa.
 
Leżakowanie w tankach jest odpoczynkiem. Filtrowanie to proces, w którym bazujemy na ziemi okrzemkowej. Efektem jest wysoka klarowność i zachowanie wartości odżywczych.
 
Przygotowanie piwa nie jest dla nas drogą na skróty. Wszystkie etapy produkcji: słodowanie, suszenie, śrutowanie, zacieranie, gotowanie, schładzanie, fermentowanie, leżakowanie, filtrowanie wymagają precyzji i czasu. Dlatego odbywają się w nieprzypadkowym miejscu.
 
Naszego lagera warzymy dla Ciebie. Korzystaj, smakuj, baw się.
 
 

SKŁAD

WODA, SŁÓD JĘCZMIENNY, GRANULAT CHMIELOWY, PRODUKTY CHMIELOWE.
 
TICHAUER LAGER  alkohol 4,8% 
 
TICHAUER DARK alkohol 4,8%