Sercem Browaru Obywatelskiego

 Sercem Browaru Obywatelskiego jest restauracja, podobnie jak sercem śląskiego domu jest kuchnia. Książęta von Pless ucztowali w pałacach, robotnicy zakładów przemysłowych spotkali się w szynkach, a my zapraszamy do Restauracji Browarowa 21.
 
 

Kuchnia europejska - browarnicza

W historycznym wnętrzu króluje europejska kuchnia z tradycyjnymi potrawami mięsnymi. Potrawy á la Carte świetnie komponują się ze świeżością piwa Tichauer. A szef kuchni w porze lunchu od poniedziałku do piątku zaprasza na danie dnia.

Restauracja

 Do restauracji Browarowa 21 w Browarze Obywatelskim zapraszamy codziennie od godziny 13:00 do 22:00. Serwujemy potrawy sezonowe i dzielimy się pasją do kuchni europejskiej ze szczególnym wskazaniem kuchni browarczniej, w której dominują soczyste mięsa i fenomenalna wołowina. Dania przygotowuje zespół zdolnych kucharzy oraz szef kuchni.

Dziedzictwo rzemieślniczego browaru

 Zobowiązani dziedzictwem rzemieślniczego browaru, w karcie proponujemy tylko autorskie dania, które właściciel Browaru Obywatelskiego przywiózł z różnych zakątków świata oraz tradycyjne przepisy jego rodziny. Dysponujemy dwoma salami – na 1000 i 300 osób, dlatego jesteśmy w stanie przygotować i obsłużyć każdą imprezę.

Przestrzeń

Zaadaptowaliśmy browarniane hale na przestrzeń, w której dzielimy się smakami świata. W postindustrialnym, przestronnym wnętrzu dawnych garażów, łączymy czerwoną cegłę, beton oraz drewno. I nawet opalany sezonowaną buczyną piec ma tu swoje imię.

Przekąski do piwa Tichauer

Ze świeżo uwarzonym piwem Tichauer świetnie korespondują dedykowane przekąski: bułeczki z pieca z tapenadą, czosnkowym awioli, humusem oraz oliwami aromatyzowanymi ziołami - tymiankiem i rozmarynem.